Πανω από 500 εκατ ευρώ θα μοιραστούν σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους;

Σε πανηγυρικό κλίμα έγιναν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το υπουργείο Οικονομικών όπου βρέθηκε προκειμένου να σφραγίσει το κλείσιμο της συμφωνίας με την τρόικα. Μια συμφωνία, που δεν γνωρίζουμε ακόμα τις λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν την διαφορά αλλά και τα "ψιλά γράμματα". Ο κ. Σαμαράς είπε ότι σήμερα ολοκληρώνεται μια μακρά περίοδος δοκιμασιών. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μετρα λιτότητας και ότι μεσα στο 2014 θα επιστραφούν 2,8 δις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ανακοίνωσε επίσης έκτακτη ενίσχυση 20 εκατομμυρίων για τους αστέγους και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους εργαζόμενους. Θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

"Όταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας αυτή η κυβέρνηση εκτελούσε την αποστολή της. Βγάζουμε την χώρα από την κρίση. Με ικανοποίηση μεγάλη σας ανακοινώνω ότι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν αμέσως σε 1 εκατομμύριο ελλήνων με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Δηλαδή σε αυτούς που αδικήθηκαν και τα έχουν περισσσότερο ανάγκη. Και μιλώ για τους ένστολους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όταν αναφέρθηκε στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων τόνισε ότι αυτό θα ανακουφίσει επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλα και τους εργαζόμενους.

Αναλύοντάς το είπε ότι θα μειωθούν κατά 2,9% οι εργοδοτικές εισφορές και κατά 1% οι εισφορές των εργαζομένων, ώστε συνολικά το κόστος εργασίας να μειωθεί από το 44% στο 40,9%.

Επίσης, εξήγγειλε την εκταμίευση άλλου ενός δις ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες μέσα στο 2014 το οποίο όπως είπε θα δώσει άμεση ρευστότητα και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη. Συνολικά, μέσα στο 2014 το συνολικό ποσό θα φτάσει στα 2,8 δισ. ευρώ.

Και συνέχισε: "Επομένως δεν θα υπάρξουν νεα μέτρα λιτότητας όπως κακόπιστα υποστήριζαν ορισμένοι.

«Τα φτερά δεν μας τα κολλάει στους ώμους κάποιος άλλος αλλά βγαίνουν από την ψυχή μας», είπε χαρακτηριστικά

newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά