Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά το πέρας της διασυμμαχικής τελετής για τη μάχη του Ελ Αλαμέιν‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια στην τριήμερη, επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο, παρέστη στη διασυμμαχική τελετή για τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, όπου κατέθεσε στέφανο στο Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Νεκροταφείο, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο εις μνήμην των πεσόντων της Ιης Ελληνικής Ταξιαρχίας.

 

Μετά το πέρας της  τελετής ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Είναι μεγάλη τιμή για μας, που βρισκόμαστε εδώ στο Ελ Αλαμέιν στο μέσον της ερήμου, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, για να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη εκείνων που έπεσαν,  όλων των πεσόντων, αλλά κυρίως στη μνήμη των ανδρών της Iης Ελληνικής Ταξιαρχίας.

 

            Έδωσαν παραδείγματα θάρρους και αυτοθυσίας. Αντλούμε από αυτή τη θυσία, που είχε καθοριστική σημασία για την έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αντλούμε και σήμερα διαχρονικά μηνύματα. Αντλούμε κουράγιο, για να μπορέσει η χώρα μας γρήγορα να σταθεί και πάλι όρθια στα πόδια της και να συνεχίσει την πορεία της.

 

            Αιωνία η μνήμη αυτών που έπεσαν εδώ. Μεγάλη Τιμή σε αυτούς που ζουν ακόμη, και με συγκίνηση τους συναντήσαμε εδώ, σε αυτή τη σεμνή αλλά τόσο σημαντική τελετή».

 
 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά