Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία για τον εορτασμό της 52ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας‏


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 52η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραβρέθηκε στη στρατιωτική παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

 

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

«Βρίσκομαι εδώ, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο σε αυτή τη λαμπρή γιορτή της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να υπογραμμίσω το Εθνικά και πολιτικά αυτονόητο, ότι η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει η κατ’ εξοχήν δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ξέρω ότι σήμερα ο Ελλαδικός και ο Κυπριακός Ελληνισμός περνούν δύσκολες μέρες, εξ’ αιτίας της βαθειάς οικονομικής κρίσης. Έχω τη βεβαιότητα ότι ενωμένοι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και να σταθούμε και πάλι όρθιοι στα πόδια μας, αρκεί να μην πάψουμε να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στα θέματα Εθνικής Ασφάλειας του απανταχού Ελληνισμού.

Θέλω επίσης να υπογραμμίσω ,με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, ότι δεν πρέπει να σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, να κινητοποιούμε τις δυνάμεις της διεθνούς νομιμότητας, να δραστηριοποιούμε τις δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας, για να μπορέσει επιτέλους να υπάρξει μια ενιαία, ανεξάρτητη και κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς στρατεύματα κατοχής ,στην οποία να ζουν και να προοδεύουν από κοινού Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και σε όλα τα παιδιά της, κορίτσια και αγόρια.

Να εκφράσω, επίσης, τα θερμά μου συγχαρητήρια στη Διοίκηση και στα παιδιά της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου για την τόσο σημαντική παρουσία τους σήμερα, που μας γέμισε χαρά και υπερηφάνεια. Με την ευκαιρία αυτή να πω:  χρόνια πολλά μέσα από την καρδιά μου, σε όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 Ακόμη και μέσα απ τα δύσκολα, ακόμη και μέσα απ τις συμπληγάδες αυτής της δύσκολης συγκυρίας είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να δούμε φως και γρήγορα τα χαμόγελα θα ξανανθίσουν πάλι στον τόπο μας.

Να είστε καλά.»

 
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά